Χρήστος Καραμολέγκος

Μηχανικός DevOps και Διαχειριστής Πληροφοριακών Συστημάτων


Εξερευνήστε τη σελίδα για να μάθετε περισσότερα για μένα


Δείτε το βιογραφικό μου

Βιογραφικό [Gr]

Σχετικά με μένα

Είμαι μηχανικός DevOps και Systems Administrator με βαθύ πάθος για την επίλυση προβλημάτων και τον σχεδιασμό λύσεων. Αποφοίτησα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MEng) ως Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Η πρόκληση της επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων και της δημιουργίας αποτελεσματικών λύσεων με γοήτευε πάντα. Ως αφοσιωμένος επαγγελματίας, αναζητώ συνεχώς ευκαιρίες για να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να μένω ενημερωμένος για τα τελευταία εργαλεία και πληροφορίες στον τομέα μου. Η επιμονή και η ικανότητά μου να αποδίδω αποτελεσματικά υπό πίεση είναι δύο από τα ισχυρότερα προσόντα μου. Προσπαθώ πάντα να μαθαίνω και να εξελίσσομαι, αναζητώντας διαρκώς την επόμενη πρόκληση.


Δεξιότητες

Διαχείριση ΣυστημάτωνApache2, Nginx, PKI, SSH, Email, LDAP, OpenVPN, Virtualization, High Availability
DevOpsAnsible, Git, Github, Github Actions, GitLab, TravisCI, Docker, Podman, Kubernetes
MonitoringZabbix, Icinga 2, Nagios, Prometheus, Grafana, Monit, Munin, NetData, Uptime Kuma
ΠρογραμματισμόςBash Scripting, Python, Jinja2, YAML, TOML, Go, LATEX
Προγρ. ΔιαδικτύουHTML/CSS, Bootstrap, Javascript, JQuery, Ajax, PHP, SQL, WordPress, Redis
Λειτουργικά ΣυστήματαLinux (Debian, Ubuntu, CentOS), Windows
ΔιάφοραTroubleshooting, Σουίτες Office, Άδεια Οδήγησης Κατηγορίας Β
ΓλώσσεςΕλληνικά (μητρική γλώσσα), Αγγλικά

Εμπειρία

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πρόσφατες επαγγελματικές εμπειρίες μου.


 • POWER FACTORS LOGO
  Senior ITSM Engineer
  Ιανουάριος 2024 - Τώρα
  • Αυτοματοποίησα και πραγματοποίησα εγκατάσταση και συντήρηση σε ένα στόλο περισσότερων από 7500 διακομιστών και συσκευών σε όλο τον κόσμο.
  • Συντήρησα εκατοντάδες ζωντανές υπηρεσίες παρακολουθώντας δείκτες επιδόσεων όπως διαθεσιμότητα, ρυθμό μετάδοσης και καθυστέρηση.
  • Ανέπτυξα τα συστήματα υποστηρίζοντας αλλαγές που ενισχύουν την αξιοπιστία, την απόδοση και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης.
  • Συνεργάστηκα με την ομάδα ανάπτυξης για την τελειοποίηση των διαδικασιών CI/CD και την υλοποίηση δεκάδων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων πακέτων και containers, τόσο στο cloud όσο και σε on-premises Kubernetes.
  • Relevant Skills: Linux, Bash, VPN, Monitoring, Kafka, Kafka, MQTT
  • , Cassandra, Docker, Kubernetes
 • HELLENIC ARMY LOGO
  Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία
  Μάρτιος 2023 - Δεκέμβριος 2023
  • Ανάπτυξη και συντήρηση κρυπτασφαλισμένης πλατφόρμας τηλεπικοινωνίας.
  • Εκπαίδευση και υποστήριξη των χρηστών στη χρήση της πλατφόρμας.
  • Σχετικές Δεξιότητες: Linux, VPN, SIP, Monitoring, High Availability, Python / Django, Docker, Android
 • HILONSYS LOGO
  DevOps Engineer
  Μάιος 2022 - Μάρτιος 2023
  • Υπεύθυνος για την υποδομή του οργανισμού και την επιλογή εργαλείων και διαδικασιών που σέβονται τις καλύτερες DevOps πρακτικές.
  • Ανασχεδίασα την υποδομή, υλοποιώντας προσβάσιμες μόνο μέσω VPN, dockerized υπηρεσίες όπως OpenVPN server, NTP, εσωτερικός/εξωτερικός DNS server, GitLab, Ansible Controller, MTA (Postfix) και άλλες.
  • Δημιούργησα self-managed Kubernetes cluster μέσω Ansible με χρήση του kubespray
  • Σχετικές Δεξιότητες: Linux, Ansible, VPN, Bash, PKI, LDAP, Docker, Kubernetes
 • EELLAK LOGO
  Systems Administrator
  Ιούλιος 2019 – Μάρτιος 2023
  • Υπεύθυνος για τη συντήρηση, τη διαμόρφωση και την αξιόπιστη λειτουργία της υποδομής του οργανισμού.
  • Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, δικτύου, ασφάλειας και διακομιστών ιστού.
  • Η υποδομή αποτελείται από 130+ VMs, σε physical on-premise ή cloud hypervisors, κυρίως με Debian OS, διαχειριζόμενα με χρήση του DebOps Ansible project.
  • Εγκατάσταση, παραμετροποίηση και διαχείριση self-hosted υπηρεσιών όπως WordPress, Moodle, BigBlueButton, GitLab, Nextcloud, Matrix / Element / Jitsi, Redmine, Vaultwarden.
  • Σχετικές Δεξιότητες: Linux, Ansible, LEMP Stack, VPN, Bash, LDAP, PKI, Docker, Monitoring

Εκπαίδευση


Πιστοποιήσεις

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις πιστοποιήσεις μου.


 • Linux Foundation Certified Engineer BADGE
  Μάρτιος 2022

  Οι κάτοχοι αυτού του τίτλου αποδεικνύουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες για την εκτέλεση των καθηκόντων ενός μηχανικού συστημάτων Linux, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της υλοποίησης της αρχιτεκτονικής του συστήματος. Οι κάτοχοι του τίτλου επέδειξαν επάρκεια στις βασικές εντολές, στη λειτουργία συστημάτων που λειτουργούν, στη διαχείριση χρηστών/ομάδων, στη δικτύωση, στη διαμόρφωση υπηρεσιών, στη διαχείριση αποθήκευσης, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων. Επικύρωση στο training.linuxfoundation.org. ID Πιστοποίησης: LF-ok1fkcflc1

  Επίσης πέτυχα: Linux Foundation Certified Associate (LFCA) με ID Πιστοποίησης LF-lrlseaez8c, Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS) με ID Πιστοποίησης LF-wxclcuugus και διάφορα εμβλήματα ολοκλήρωσης μαθημάτων όπως το "LFS261: DevOps and SRE Fundamentals - Implementing Continuous Delivery" και το "LFD201: Introduction to Open Source Development, GIT, and Linux".

 • GitLab Certified Associate BADGE
  Ιούλιος 2021

  Άτομα που κερδίζουν πιστοποίηση GitLab Certified Associate, μπορούν να εξηγήσουν τι είναι το GitLab και γιατί το χρησιμοποιούν οι ομάδες, να εκτελούν βασικές εντολές Git για branching, merging και remote work και να εφαρμόζουν θεμελιώδεις έννοιες και δεξιότητες χρησιμοποιώντας το GitLab στον κύκλο ζωής του DevOps. Επικύρωση στο gitlab.badgr.com.

 • WSO2 BADGE
  Ιούνιος 2020

  Αυτή η πιστοποίηση έχει σχεδιαστεί για προγραμματιστές και αρχιτέκτονες εφαρμογών που έχουν θεμελιώδη γνώση των εννοιών IAM και πρακτική εμπειρία με τον WSO2 Ιdentity Server. Επικύρωση στο certification.wso2.com. ID Πιστοποίησης: 4TKN8V


Τελευταία Ανάρτηση

03/05/2021

Εγκατάσταση Nextcloud για τις ανάγκες ενός οργανισμού

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της σουίτας εφαρμογών Nextcloud. Αυτό το άρθρο βασίστηκε στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την εγκατάσταση του Nextcloud για εσωτερική χρήση στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).


Επικοινωνία

Η τρέχουσα τοπική μου ώρα είναι .

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου, στείλτε ένα μήνυμα στο:
[email protected]